Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2017 14:08 - Некомунистическа приказка 2
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НЕКОМУНИСТИЧЕСКА ПРИКАЗКА 2

А сега деца, тъй като зная, че много обичате нагледните примери ето тук една картинка на която се вижда един от най-едрите екземпляри от фамилията на динозаврите - Карчародонтозавър, който е обитавал Северна Африка и е бил един от най- могъщите и хищни убийци от онези времена, а ето тук пък снимка на Бранимира Антонова, която е била и Мис България през 1967 година и Мис Фестивал през 1968 и се е снимала в много български филми. Е,деца, ако вие бяхте на мястото на Природата кого бихте избрали да обитава нашата планета? Кажи, Иванчо, гледам дигаш там отзад ръка.
-Ами, всичко е относително,господине, а и визуалният ви пример е подвеждащ.
-Ами, татко е палантеолог и аз самият съм много добре запознат с материята. Динозаврите са моята страст и "Джурасик парк" и двете серии съм ги гледал десетки пъти, тъй като ги имам на DVD. Ако бяхте избрали да покажете някое сладко динозавърче, като Пситакозавърчето и вместо снимката на тая красива какичка да бяхте показали снимката на Делян Пеевски представете си пред каква дилема щеше да е изправена Природата.
- Да, ама както виждаш, Иванчо Природата знае по-добре от теб да направи избора си и някъде преди около 66 милиона години предизвикала там едни катаклизми на които само тя е способна и унищожила динозаврите.Едни мислят, че е изпратила огромен астероид на Земята, който дигнал такава една пушилка и предизвикал изчезването на три четвърти от обитателите на нашата планета, включително и твоите любимци.
Все пак, предполагам по носталгични причини, си запазила няколко дребни екземпляра- костенурки там, крокодили, гущери и кокошки, да речем за спомен. Тя дори си запазила няколко ужасно редки динозавърчета, но толкова вещо ги крие, че само малцина са ги виждали.
-Като Неси,ли? - попита Марийка
- Да, моето момиче, точно като чудовището, както го наричат, от шотландското езеро Лох Нес, но не е само тя. Като почнеш от канадското Огопого, което живее в езерото Оканаган, намиращо се в Британска Колумбия, норвежкото морско чудовище Кракен, американското "Неси" наречено Чамп, порториканската Чупакабра, а и по нашите земи е имало доста, ама нашите неуки народни творци нали нищо не разбирали от палентология ги наричали лами.
Живеят си,значи тия мистериозни същества свой си, самотен животец, гледат да не се показват много-много пред хората, защото се страхували и то според мен основателно, че току виж някой ентусиазиран ловец може да ги гръмне за да им отреже главата и постави като трофей над камината си, а переспективата главата ти да виси между главите на разни елени и глигани не е кой знае колко привлекателна алтернатива.
Още по-страшна била мисълта, че можели да попаднат в плен и да бъдат или разнасяни из разни панаири като атракция или пък да ги натикат в някой зоопарк, където немирни деца ще ги ръчкат с пръчки или замерят с твърди бомбони.
"Я да си трайкаме така, да се радваме на дивата природа и да си спомняме, макар и с тъга, за добрите стари времена.
(следва)



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 803973
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031