Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2007 01:01 - Без значение
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1325 Коментари: 4 Гласове:
0



image


Не знам как е при вас, но аз деля по някакъв начин живота си на части. Части, през които се отдавам на нещо си. Със страст. 
През последните дни това е киното. Наваксвам някакви пропуски. Гледам филм, след филм... Някои от тях ме връщат към забравени мисли. Не отхвърлени. Не изхвърлени. А от онези, които съм искала и съм забравила. Винаги казвам, че най- услужливото качество на паметта е забравянето...
Обичам да пътувам с влак. Независимо в кой вагон ми е мястото, винаги отивам до последния вагон, до последния прозорец. За да видя какво оставям зад гърба си. Едни опънати релси, които водят до миналото ми. А после, когато се връщам напред (!), освобождавам съзнанието си. От мислите, от очакванията. За да стигна по някакъв начин "чиста". За да възприемам щастливите случайности или случайните щастливости с освободено съзнание. 
Преди много, много време загубих един ключ. Този, който водеше към мен. Много време изкарах в търсенето му. Безрезултатно. Отказах се. Ако случайно го намерите, не ми го връщайте. Оставете го на някой коловоз. Без значение за къде води... Аз мога и без него. Евентуално;)




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. temenuga - Завъртайки лентата на собствения си живот...
02.09.2007 06:13
...достигаме понякога до кадри, които в миналото сме пропуснали, игнорирали, или просто стъпкали - за да ни боли по-малко...
Минавайки по релсите на душата си - назад, назад, към първоизточника на много от болките ни, осъзнаваме, че всъщност нищо не е забравено.
А би трябвало да го поогледаме - под ъгъла на днешното състояние на духа си,
да простим - на самите себе си най-вече,
и да продължим по коловоза на живота - пречистени...
Прекрасен пост - връщащ към ядрото на същността - онова, чийто ключ към разгадаването му понякога ревниво пазим.
Но може би е необходимо да не го губим. Все пак...:) За да надникваме в необятното тайнство на същността си.
Когато пожелаем. И когато е необходимо - за разбиране, пречистване и неутрализиране на болката от собствените ни моментни пропадания...
цитирай
2. radalia - Знаеш ли...
02.09.2007 13:30
Имаше време, когато държах този ключ да ми е в ръцете. Тогава бях заета с това да треперя над него, страх да не го загубя. Ужас от това, че би попаднал в нечии ръце.
Докато един ден просто го изхвърлих. Опитах се да се върна там и да го потърся. Не го намерих. Но разбрах, че има една прозрачна преграда. През която мога да погледна, която мога да преодолея и без ключ. Стига да имам смелостта. И вярата.
цитирай
3. temenuga - Права си, radalia!
04.09.2007 10:36
Тази прозрачна преграда, която си преоткрила - на етап от живота си, когато си била готова за това, е един изключително съществен елемент от конфигуративната уникалност на Съдбата човешка, която предоставя своите уроци - понякога на пръв поглед безсмислено болезнени, за да достигнем до твоето прозрение.
А именно - ключове може би не съществуват, стени - също.
Има само заключени пространства вътре в нас.
А Пътят е винаги чист, и прав, и водещ към светлинни измерения на съществуванието.
Важна е нашата нагласа, и ъгълът, под който възприемаме този път, както и скоростта, интензивността и амплитудата, които избираме за своите крачки...
Лек ден, и ти пожелавам да имаш смелостта и вярата да вървиш по избрания от теб коловоз - автентична, носеща Доброто.
цитирай
4. radalia - Понякога...
04.09.2007 20:27
в района на някоя гара коловозите се преплитат. За да продължат успоредно към гарата или в различни посоки, напускайки я...

Ограничаването на пространството около себе си всъщност ни притиска, а не ни предпазва. Защо тогава сами умишлено поставяме рамки?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3051406
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!