Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2008 21:35 - До Рила и... (обратното пак се отлага)
Автор: radalia Категория: Туризъм   
Прочетен: 2834 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 17.03.2009 16:54


Началото го започнах вчера

И така стигнахме до езерото Близнаците. Ще си призная, че при всяко идване до езерата някак от само себе си, едно от тях ми става фаворит. Първия път бях очарована от Сълзата - най-високо разположеното. Когато посрещахме новата 2001г. в района, бях покорена от замръзналото Око. Сега това бяха Близнаците. Седях сама на бреговете им и забравяйки къде съм, от къде идвам, кога ще си тръгна, потъвах даже не в собствените си мисли, а в нещо, което не може да бъде описано с думи. Бях там и не бях там. Никъде не бях и в същото време бях навсякъде...
image

image

Отражението на небето във водите на езерото... Пречупено като образа, който оставяме в очите на околните. Или в собствените си. Познанието за себе си понякога е като крехкото стъбълце на независима от  никого тревичка. И в същото време толкова лесно ранима. Но оцеляваща. 

image

Оставяйки Близнака зад гърба си, потегляйки по криволичаща и не много стръмна пътечка, стигаме до любимото на много хора езеро Бъбрека. Носейки тривиално (заради формата си) име, за мнозина това езеро носи духовен заряд. Сигурно съвсем не случайно е предпочитано от последователите на Дънов за тяхната Паневритмия.

image

image

Втората снимка направих, докато се изкачвах към предпоследното езеро от групата на Седемте рилски. Съвсем разбираемо пътеката става все по-стръмна:

image

За сметка на това, тук се намира и най-студеното изворче, което подхранва силите, за да се стигне до следващата гледка. Дами и господа, представям Ви шестото езеро Окото:

image

image

image

image

image

И тази последна снимка направих от пътеката към следващото езеро - Сълзата. Вървейки нагоре в един момент успях да снимам част от двете езера - Бъбрека и Окото:

image

За съжаление, се поддадох на мрънкането на сина ми да намаля снимането и Сълзата я имам само на части:

image

image

Слизайки обратно надолу, нямаше начин да пропусна най-тривиалната панорамна снимка на езерата

image

И... явно и тази вечер няма да мога да разкажа докрай пътуването. 
За първи път ми се случи да бъда в планината заедно със сина си. И само двамата. Както на времето посрещнахме новото хилядолетие на езерата, сега си подарихме 5 дена по случай единствената година, в която той е два пъти по-млад от мен.



Тагове:   рила,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elineli - EL :)))
29.08.2008 19:15
Ради,чудесно пътуване сте си подарили.Благодаря ,че го сподели :))))
цитирай
2. radalia - Наистина
31.08.2008 16:18
беше такова :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3047366
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!