Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2006 20:58 - Самотни родители
Автор: radalia Категория: Тя и той   
Прочетен: 3346 Коментари: 8 Гласове:
0



До скоро поставях знак за равенство между изразите "самотен родител" и "самотна майка". Независимо от причините, поради които жената сама отглежда своето дете (своите деца). От собствен опит знам, че не е лесно, че има много подводни камъни. Често, когато съм виждала баща с дете в заведение, съм си мислела, че той е от породата съботно-неделни татковци, които така и не са успели да създадат дом с някоя от самотните майки.
Това, което ми прави впечатление напоследък е, че все повече се увеличава броят на самотните татковци. И много малко жени са оставили семействата си, за да заминат на гурбет в чужбина... В 2/3 от случаите жената просто е зарязала и децата си, и техния баща... Опитвам се да намеря оправдание за такава жена. Но не мога... Вие имате ли?



Гласувай:
0



Следващ постинг

1. streetsmart - Еманципация, може би?
23.11.2006 21:49
От онази, най-идиотската и грозната. Давам си сметка, че много жени биха скочили да защищават правото си да бъдат безотговорни наравно с мъжете. Е, всеки има право на мнение, и всеки лично отговаря пред всевишния.
цитирай
2. merita - и аз
25.11.2006 12:27
Забелязвам това че все повече жени заминават, оставяйки децата си на грежете на бащата или на бабите.За мен това е меко казано безотговорно.Дано не засягам грубо тези жени , те си знаят обдстоятелствата но все пак ми се струва , че тяхна първа задача е да бъдат майки!
Аз съм била амотна майка- бях разведена 6 години.Тежко е да си в такава роля.
Когато сегашния ми съпруг замина за чужбина 6 месеца пак ми се наложи да се справям сама.Определено не ми харесва тази ситуация.Не искам да съм силната жена която сама се справя- нече не го мога.Не искам!!!!!!
Децата се нуждаят от присъствието и на двамата родтели и възпитанието което ще получат и от двамата е важно.
цитирай
3. radalia - Разбира се,
27.11.2006 15:43
djaba! В никакъв случай не съм си и помисляла, че на бащите им е лесно, че дори и по-лесно... даже напротив!
И сякаш не се възмущавам толкова на бащите, напуснали семейното огнище, както на майките...
Знам, че всеки се мъчи да бъде и баща, и майка... Понякога успяваме, понякога - не толкова. Но важното е, че не се предаваме, нали?
цитирай
4. radalia - Хм...
27.11.2006 15:54
Като зачетох първите изречения от последния ти коментар, djaba, веднага си представих моето лекарство за това - едни бляскави и будни, и усмихнати, и очакващи детски очи... Никога не мога да предам тях! А това означава и себе си...
Дори и сега, когато малкият е вече по-висок от мен, пак неговият поглед ме изпълва с такава сила, че съм готова на всичко.
цитирай
5. radalia - Един съвет...
27.11.2006 15:59
... само не се измъквай с отговор "Незнам" ;)
цитирай
6. radalia - :)))) Разбирам...
27.11.2006 16:21
Купи малко книжки. Напоследък има доста и при това много хубаво направени...Започнете да разглеждате заедно книжката и така ще ти бъде по-лесно да се отпуснеш, а и на нея :))))
Успех!
цитирай
7. val - Не се предавайте!
30.11.2006 11:30
Наистина е трудно сам родител да отглежда детето/децата си! Аз също не оправдавам майките, дори напротив - жената е създадена от Бог като "помощник съответен на Адам", тоест помощника, от който има нужда мъжът! Жената трябва да се грижи за децата, домът, и какво ли още не. Това не означава, че не можем да работим, но приоритетите ни са други!

Разбирам djaba и ...мога да ти препоръчам да видиш един сайт, в който може да откриеш и нещо полезно:
http://moetosemeistvo.bg/index.php?showcat=4

Успех с дечицата! Те са благословение и радост!
цитирай
8. анонимен - "Разбирам" срещу "не разбирам"
16.10.2009 17:05
А какво се случва, когато "детето" е вече почти на 18, когато се оказва, че от доста време майка му е чакала само да стане пълнолетно, за да си тръгне? Когато в годините, когато "детето" най-много се изгражда като човек, майка му не иска и да чуе за него? Не зная кога боли повече - когато си "малък" и не разбираш, или когато си "голям" и разбираш отлично...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3043051
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!