Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
29.11.2014 17:41 - Рецепта за домашен пастет от пилешки дробчета.
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 12862 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Рецепта за домашен пастет от пилешки дробчета.  
 
image

Необходими продукти: 500 гр. пилешки дробчета, около 100 гр. краве масло, сол, черен пипер, индийско орехче, средно голяма глава лук, средноголям морков, мащерка и 2-3 скилидки чесън.
Ето как се приготвя вкусния домашен пастет: дробчетата се измиват добре и се отстраняват жилките по тях. Слагат се в тенджера и се заливат със студена вода, добавяте 7-8 зърна черен пипер. Сваряват се за 30 минути като по време на варенето се отстранява образувалата се пяна. Моркова, лука и чесъна се нарязват на ситно и се задушават до омекване с 30 гр. краве масло и малко вода (наблюдавайте зеленчуците и не оставяйте да останат на мазнина, до последно трябва да имат малко сос, който се образува при задушаването, той е необходим при пасирането на вашия домашен пастет). Посолява се на вкус зеленчука. Сварените дробчета извадете от водата, горещи се намачкват с преса за картофи, след което се смесват с горещите задушени зеленчуци. Добавяте още 20-30 гр. краве масло и 1/3 чаена лъжичка фино смлян черен пипер (за предпочитане прясно смлян, а не готов смлян, тъй като готовите смлени подправки загубват част от аромата си) и на върха на лъжичката прясно настъргано индийско орехче. Пасирате сместа за вашия домашен пастет до хомогенност. Опитайте на сол и ако има нужда добавете. Насипете пастета в подходящ съд (най-добре в 2-3 малки бурканчета) и сложете за час-два в хладилника, да стегне. След като е минало това време извадете бурканчетата и стопете на котлона на ниска температура останалото краве масло в което добавете няколко стръкчета прясна мащерка (сега магазините я предлагат целогодишно), но ако нямате може и суха (като не прекалявайте със сухата).
Оставете маслото около минута да къкри леко с подправката. Отстранете и след 2-3 минути полейте с ароматното масло, на тънък слой вашият домашен пастет. Маслото го запечатва и съхранява свеж. Така приготвеният домашен пастет може да издържи от 7 до 10 дена в хладилник. Нашият свършва на 4-5 ден. image
Рубрики:  ПРЕДЯСТИЯ и АЛАМИНУТИ/пастети



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358280
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11262