Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2009 20:10 - Втръснало заглавие - Изборите!
Автор: radalia Категория: Политика   
Прочетен: 1275 Коментари: 2 Гласове:
0



Сигурно повече от десет пъти съм председател на СИК. Съгласих се на времето, защото това е платено и защото идеите на политическата сила, която представлявам не влизат в остри конфликти с моите. Не виждам основание да продължавам да го правя. Идеите на Моите не са се променили, няма да се променят и с моя отказ. Основната причина обаче е смешна - не ми трябват 34-те лв, които получава председателят на СИК срещу всичката отговорност и работа, която върши. Рамщайн добре се вписва в състоянието на нервната ми система.
Седмици преди съответните избори, изръшквам нета, за да си намеря съответния закон и съответните методически указания. Няма да питам колко от колегите го правят. Показателно е, че и онези от РИК не го правят. Сигурна съм, че мога да цитирам по членове и алинеи всички спорни и трудни моменти. Доказах го на изборите за евродепутати. Поспорих по телефона с някой от РИК, който накрая ми заяви защо питам нещо си, след като знам по-добре от него закона. А го питах, защото имало печатна грешка в протокола и виждах как една контрола няма да ми излезе. Още на етап гласоподаватели. Било съобщено за нея на някакво обучение, за което не бях уведомена, че ще се проведе. През нощта, при отчитането на протокола на моята секция в РИК поради подобни абсурдизми ме мотаха 35 минути между РИК и Информационно обслужване АД. Както и да е - в 22:15 бях по пижама вече.
Утре пак ще стана в 4ч. Адът започна от четвъртък, когато вече присъстваща на въпросното обучение, друг представител на РИК се опита да каже, че ТРЯБВА да допускаме да гласуват и граждани, които се лигитимират с турски, италиански и нам кви паспорти!?!?!?!? Няма да ги допусна - споко.
От няколко дена въртя телефони като гламава,  за да разбера, че секретарят и един от членовете на моята секция не отговарят на дадените ми стационарни телефонни номера, че 1 няма да си го вдигне за нищо на света, че джиесема на зам.председателя не съществува, че един член е на работа днес, че друг член няма да участва в изборите. Мислех си да пускам жалба до РИК. Така и не намерих законно основание. За безотговорността на колегите отговарям аз. Благодаря! Не обичам.

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - DK:..
04.07.2009 20:50
Radi, pak se navria v ...:) I na men mi predlojiha da uchastvam v celia tozi cirk.... "30lv, koi ti gi dava".. otkazah dori samo zaradi tova, koeto si mi razkazvala ti. A imah i drugi edni.. lichni rezervi.
цитирай
2. cakura - утре - номер 19
04.07.2009 23:48
:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3048640
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!