Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2015 07:23 - (Празни) приказки
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1857 Коментари: 0 Гласове:
2



Докато управляващите гледат към образованието през замръзнало стъкло, от където едва виждат заровилия главата си в пясъка щраус и няма кой да им каже, че царят е гол, образованието няма да е полезно и успешно нито за отличниците, нито за слабите ученици.
Докато учителите чакат водите на реката да си сменят цвета, те ще продължават да се надяват някой да превърне тиквите им в каляски, без да могат да се порадват на гърненцето с мед, което биха получили, ако в края на обучението си техните ученици постигнат нивото на Знам и Мога.
Докато родителите влизат ту в ролята на гарвана, ту в ролята на лисицата, а в същото време не са нищо повече от работната мецана, техните деца растат като Николчо, няма как да видят слона в боата.
И тръгвайки така от чорбаджи Марко, без да се противопоставяме, единственият начин да излезем от 1984-та е да намерим булдозерите, една хавлиена кърпа и да проумеем, че за да видим пеперудите, трябва да свикнем с гъсениците. И, че нашите цветя са тук някъде и са важни, защото всички ние, възрастните, наистина се грижим за тях.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3050158
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!