Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2012 20:27 - За Лора
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5309 Коментари: 5 Гласове:
17

Последна промяна: 22.08.2012 20:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Скъпи хора от Германия, Утре племеничката ми тръгва на училище. Известно време ще й бъде ново и чуждо. Иска ми се да бъдете добри и мили към нея. До този момент тя беше пълен господар на дома, командваше всичко живо в задния двор. Бяхме винаги край нея, за да се погрижим за раните й и да я утешим Но сега нещата ще се променят. Утре тя ще излезе, ще махне с ръчичка и ще започне своето голямо приключение. За да живее в този свят, ще са й необходими вяра, обич и смелост. Затова, хора, иска ми се да я хванете за ръка и да я научите на нещата, които трябва да знае. Научете я, но ако може, нека това да стане с грижа и любов. Научете я, че на всеки мошеник се пада и по един герой; че на всеки недостоен политик се пада и по един всеотдаен водач; че на всеки враг се пада по един приятел. Научете я на чудесата на книгите. Дайте й достатъчно време, за да размишлява на спокойствие над вечната загадка на птиците в небето, пчелите в слънчевата светлина и цветята по зелените склонове. Научете я, че е много по-достойно да загубиш, отколкото да измамиш. Научете я да има вяра в собствените си идеи, дори ако всички твърдят, че не е права. Научете я да продава мускулите и ума си на най-високата цена, но никога да не продава сърцето и душата си. Научете я да запушва уши при освиркванията на тълпата ... но да се изправя и да се бие, ако смята, че е права. Научете я с нежност, хора, но без да я разглезвате, защото само в огъня се закалява чистата стомана. Молбата ми е голяма, хора, знам, но вижте какво можете да направите. Тя е толкова мило момиченце.
image



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mominasylza - Мила Лельо...
22.08.2012 20:41
ех ,ако всички лели бяха като тебе.Излишно се безпокоиш.Ние вече го минахме този път и вече сме 5 клас.И ако трябва да съм честна, 4ти клас е най труден, ама до тогава имате време.И понеже пишеш Германия, на нас тука в първи клас ,когато ги питах какво трябва д а знае сина ми...ми с еусмихнала мило и казаха,ами да си вързва сам обувките , да може сам да си закопчее якето, и да си носи раницата.ТОЛКОВА СА ИМ НАИСТИНА ИЗИСКВАНИЯТА. А 1вия срок си е чиста децка градина.Но те децата сами започват да с е осъзнават,просто порасват, и се получава че от днеска з а утре детето ,просто е пораснало.Но на саме учителките тук изискват от нас родителите да ги оставяме да са самостоятелни,колкото и трудно да е. Учихме ги сами да ходят ДО училището и сами да се връщат,като те крачат смело напред, а ние един завой назад, следим ,какво става пред нас...свикват,не с е безпокой.А и е пълно с рускоговорящи и полскоговорящи, и турскоговорящи деца,немчетата и те стават тука все по малко, ние сме превеса..и приятелчета си намират.Интересно е от страни да ги гледаш.А в училището–ами колко са амбициозни родителите??? АЗ СЪМ, и съответно изискванията ми беха такива.Е човека имаше възможност да избира.И да, на тази възраст си избра това което искаше.Така че, има няма домашно, вие си знаете.Иначе в училище...ами нашата класна така ми викаше**не всички майки са така ангажирани като вас.** И аз малко сконфузено си замълчах...но вие имааааааааааааате оооооооще доста време да растете. И се учи всичко в крачка...Само не с е смейте пред детето/това като съвет,че тука има доста смешни ситуации/няма д аги взема на сериозно после.Ма какво да с е прави, такава е системата. поздрави и успех на всички.като свършите годинат апиши как е минало.
цитирай
2. unknown1 - Научете я, че на всеки мошеник се ...
22.08.2012 22:13
Научете я, че на всеки мошеник се пада и по един герой; че на всеки недостоен политик се пада и по един всеотдаен водач; че на всеки враг се пада по един приятел. Научете я на чудесата на книгите.

Невероятно си го написала!Бъди здрава,племенничката ти също!:)
цитирай
3. radalia - .
23.08.2012 07:14
Нека децата ни да знаят, че има една майчина сълза, която да ги стопли, когато имат нужда, че има една пантофка, която да става само на тяхното краче, че има един художник, който да направи живота им по-пъстър, че сиренцето трчбва да се държи здраво, че сърцето им трябва да като една дядова ръкавичка, за да не се чувстват самотни, че има и един вълк, който да ги държи в напрежение и да не се отпускат!
В момента тук се разсъмва и е още хладно и тихо. Гледам гълъбите над съседския покрив и им ги изпращам всичките! Успех желая на лелините най-прекрасни!
цитирай
4. sestra - Бог да я пази!
23.08.2012 08:53
И дано просто и помагат да се учи сама, това е, децата ни са силни и както казваш, им е достатъчно да знаят, че ги обичаме.
цитирай
5. makont - Успех на малкото момиченце!
23.08.2012 17:54
Както виждам, не му липсва любов, а всички герои от прказките са с него. Усмивки!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3043429
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!