Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2011 19:31 - В училище може и да е интересно
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2933 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 30.10.2011 08:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Петъчната сутрин на 28.10.2011 г. ОУ „Васил Априлов” отвори врати странно преобразено. Последният учебен ден преди първата ваканция за учебната година беше посветен на двата празника, които предстояха - 1 ноември – Ден на Народните будители и Хелоуин, който е на почит в повечето европейски страни и с всяка следваща година става все по-харесван и в нашата страна. Поредица от мероприятия бяха посветени на 1 ноември – оформени кътове в коридори и класни стаи, нестандартна викторина, поднасяне на венци и цветя на Алеята на възрожденците в Морската градина, рецитали и презентации, тържествен час на класа във всички паралелки. Не беше по-малка и подготовката за другия празник – Хелоуин. Група ученици, с подкрепата на своите учители, ни изненадаха като подготвиха специален тематичен „плашещ” кът и направиха училището, както и своите класни стаи, да изглеждат като част от декор за филм на ужасите. Училището грейна в традиционните за празника оранжево и черно. Учениците бяха приготвили множество закачки и трикове за своите учители, които от своя страна не им останаха длъжни и ги възнаградиха с различни сладки лакомства. Организирано беше и Хелоуин парти и конкурси за Най-оригинален страшен костюм, Най-оригинална и страшна тиква-фенер и Най-оригинално украсена класна стая. Победителите спечелиха интересни тематични награди и грамоти, а всички останали – лакомства и закачки. Участниците се забавляваха с традиционни за празника игри: „увий мумията”, „хвани ябълката от съд с вода със зъби”, „нарисувай брадавица на вещицата”, „уцели тиквата с бонбони” и др. Викторината, беше още един начин за забавление, както и импровизираната дискотека в края на партито.           В неделя, на 30 октомври, група ученици от училището ще се включат и в традиционния Ден на морето, като участват в почистването на плажната ивица около града.           Педагогическата колегия на ОУ „Васил Априлов” е убедена в необходимостта от богат училищен живот, свързан не само преподаване на учебното съдържание и прави всичко възможно, за да превърне учебното заведение в желана територия за деца и ученици, място, в което родителите могат да бъдат спокойни за своите деца.


Напоследък нямам време за блога. Помощник-директор съм на това училище и работим много, ама наистина много. Публикувам и тук материалът, който предложих за пресата.
image

image

image

image

image

image

image

image



Тагове:   Варна,   Хелоуин,   в априлов,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radalia - Ако беше прочела текста,
30.10.2011 07:26
би забелязала, че не малко мероприятия сме посветили и на Деня на народните будители. Интересно ми е в колко семейства са говорили поне 5 минути по темата?
цитирай
2. radalia - Да, така е.
31.10.2011 07:02
Поводът за текста е Хелоуин.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3051148
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!