Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2009 19:13 - Малките неща
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1701 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2009 19:15


Май позабравих за това място. Всъщност през уикенда почти забравям за компютри и интернет.

"
Разбира се, някой обикновен минувач ще помисли, че моята роза прилича на вас. Но тя сама има много по-голямо значение, отколкото вие всички, защото тъкмо нея съм поливал аз. Защото тъкмо нея съм поставял под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея съм пазил с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за да излязат пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали или дори понякога да мълчи. Защото тя е моята роза."
                                                          из "Малкият принц"

image

Тези дни се вълнувах от куп неща - като се започне от новото шоу на Слави, мине се през прослуватата Наредба 40, за която бях писала преди време, през екологичните проблеми и опазването на природата и се стигне до предстоящите избори, за които пак ме поканиха да участвам в организацията по провеждането им.
За всяко от тях щях да пиша отделен постинг, но нещо не можах да си организирам времето. Съсредоточих се върху различни дреболии, но все неща, които мога да "пипна". Zoorry ме беше определил много точно в един негов постинг. Предполагам, че това се дължи на примитивизъм. Винаги ми е по-лесно да се справям с дедукцията. Често индуктивните заключения са ме подлъгвали, сигурно, защото първоначалните условия, които съм избирала не са били представителна статистическа извадка. Така или иначе, снощи бяхме един час на свещички. В името на една кауза. И ни хареса. И решихме всяка събота по това време да не палим лампите в къщата. Защото не е интересно, когато го направиш веднъж, защото са ти казали. Важното е да го носиш в себе си. Същото е с ходенето на църква. Особено в нощта срещу Великден. Не съм го правила през последните 20 години. Нямам нужда от показност. Достатъчно ми е да вляза в църквата във всеки момент, когато имам необходимост да го направя и да не го правя, ако не искам.
Нямам усещането за уникалност с тези разсъждения. Друг е въпроса, че в моя малък свят могат да влязат само хора със сходни виждания. Изморих се да споря и да доказвам мислите си. На фона на безмислието от "Пътуване към победата" и "Голямото четене". 
В моя малък свят се предпочитат свещичките ;)





Тагове:   общество,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sowhat - а ти го носиш ради
30.03.2009 10:02
във себе си , определено :)
цитирай
2. radalia - Соу,
30.03.2009 10:33
И ти! :)
цитирай
3. cakura - въпрос констатация :)
01.04.2009 16:11
аре стига с този твой малък свят, не свърши ли най-накрая?
цитирай
4. radalia - Ъмммм
01.04.2009 17:40
Не иска ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3043166
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!