Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2008 21:26 - Смисъл на живота
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1215 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 17.03.2009 16:38


image

Не помня вече кога престанах да се замислям какво е това и има ли почва в моите мисли, емоции, мечти, надежди, цели и всички подобни, за които се сетите. И не, че водя някакъв безсмислен живот, в който винаги гроздето се е оказвало зелено. По-скоро съм категорична, че такива въпроси се задават в годините преди и по време на пуберитета. А отговорите не се намират и през следващите години. Просто той - животът има едно много хубаво качество - не се интересува особено от това до какви решения сме стигнали на екзистенциалните си въпроси, докато съзерцаваме листенцата по водната повърхност или спорим в опушена и тежка от алкохолни изпарения (а защо не и от погледи) стая. Животът просто си протича през пръстите ни, като шепа пясък. И колкото повече мислим, т.е. стискаме шепата си, толкова песъчинките остават по-малко като неизживените моменти.
Допускам, че мислите ми са продиктувани от факта, че съм преминала през основните важни моменти на живота си. Изучих се, омъжих се, родих, разведох се, отгледах сина си, който вече пое по своя път, без да ми създава сериозни тревоги с пуберитетско поведение (а как само ме плашеха с този период!).
Не търся смисъла на живота! Търся смисъла на дните си, на часовете си, на минутите си.  И когато ги натоваря със съдържание - било материално (като сладкиша от снимката, който в момента оше изстива) или емоционално (като последния уикенд, който започна още в петък вечер), тогава казвам, че тази дата в календара носи заряд, носи смисъл - онзи, който губим, когато разсъждаваме за смисъла на живота.

А може би просто имам нужда от "Give me a reason" ;)





Гласувай:
0



1. ninaantonova - Смисъла на живота? - Погледни сладкиша! Красота и изящество.
04.11.2008 22:33
Не търсиш смисъла на живота, а смисъла на дните, часовете, ако щеш и минутите, а може би и миговете изживяни! А това не е ли Времето, а времето не е ли пътя който сами предначертаваме да "изминем" чрез мислите и действията си? А този път не е ли смисъла на живота ни в който се таи желанието ни да бъдем щастливи, да дарим с любов близките си, и щастието което предначертаваме с мисълта си във Времето ?
А що се отнася до сладкиша, вече загубих смисъла на деня, след като го съзрях, а Времето не проработи за мен. Няма смисъл в деня, не го търси. Хапни си от сладкиша, не чакай да изтине. Лека и спокойна нощ! :))))))
цитирай
2. radalia - :)
04.11.2008 22:40
Нинка, ще го изчакам. Понякога, за да не се развали накрая хубавата работа, е нужна и доза търпение ;)

А иначе ... това беше и моята идея :) Покрай удовоствието от сладкиша и че в крайна сметка малките неща ни правят пълноценни дните :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3050657
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!