Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2008 13:34 - Събота
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1814 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 17.03.2009 16:39


image

Събота е мързелив ден. 
След прекараната луда петъчна вечер, а защо не и нощ, отбелязваща края на работната седмица, събуждам се със съзнанието, че сутрешното кафе ще го бия достатъчно бавно, мотаейки се по пижама, разчорлена и сънена часове наред. Дори и щорите няма да вдигам, да не би случайно някой слънчев лъч, процедил се през покритото с облаци небе, да ми каже, че денят е започнал и е време за нещовършене. Е да, ама не. Днес е събота и това, че не съм жизнено необходима на никого си има и хубавата страна. Понякога.
Слушам най-разхвърлената музика, която уинампа ми подбира, протягам се, ставам да се завъртя на някой ритъм, наливайки си още кафе. Не е истина колко кафе правя през почивните дни. Сигурно надвишава количеството за цялата работна седмица. Няма нищо по-отпускащо от изстиналото вече кафе. Горещото ми създава припряност. Все едно ще изтърва точно сега всички влакове, в които ми забраниха да пуша. А за студеното казват, че и действа антибръчково ;). 

Събота е домашен ден. 
Цялата седмица съм си набелязвала задачки, за които не остава никакво време нито вечер, нито сутрин преди работа. В състояние съм да обърна и пренаредя освен стотината квадрата покрита площ, но и останалите няколко стотици дворна. От сутринта замириса на целина и зеленчуци, обещавайки топли зимни вечери около масата. След малко ще се добави миризмата на оцет и още дъхави подправки и всичките ми вкусови и обонятелни рецептори ще се възпланят. Успоредно с това ще подготвя красотите за пролетта. Обещала съм си да превърна двора в рай за очите. За да има наслада в душите ни. Никак не е трудно, когато си представям резултатите от свършената работа. Забравям за умората. И както казах на една приятелка - трепя дяволите в себе си, за да не ме трепят те.

При всички случаи довечера ще организирам нещо шантаво. Имам желание да преобърна планетата си и енергия да преобърна всичко останало :)
Хубав ден и на вас! :) 
Бамб, добре дошла у дома!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viki11 - Айде, и ти не си от Варна! На мен си ...
25.10.2008 14:04
Айде, и ти не си от Варна!
На мен си ми жизненонеобходима днес в събота. Ами сега?
А в понеделник на останалите.
Като се замисля, може да обърна днес някой и друг буркан за зимата. Колко му е. Добре, че има кой да ти прави. На пазара за нищо не стават. Явно ги изнасят от БГ хубавите. Сипи оцета поне. Да имаш твое вложение.
цитирай
2. radalia - Вики,
25.10.2008 14:07
Напротив - от Варна съм. Поне тук живея през последните 35 години.
Има съботи и съботи. Днес станах достатъчно рано, за да мога първо да си помързелувам, а после да мия буркани и режа зарзавати. Написах този постинг, преди да се захвана със следващото... Какво да я правиш - събота е! :)
Има време за всичко :)
цитирай
3. melsun - :)
25.10.2008 16:01
Тази събота ми е изключително спокойна, подредена, хубава, приятна, уютна и т.н. Чувствам се прекрасно! Даже готвя с огромно удоволствие, а по принцип мразя да готвя. Последните години съм се отказала от бурканите...Ще ги започна пак, когато приключим с някои недовършени неща...
Между другото е време за следобедно кафе ;) Аз ще си направя след малко. Навън днес е мрачно, но пък аз се чувствам чудесно! Случват се понякога и такива неща!:)

Хубав завършек на деня, Ради! А между другото днес имаме бонус един час повече. Довечера се връщат часовниците с един час назад!
цитирай
4. radalia - Мелс,
25.10.2008 16:14
"Няма нищо по-хубаво от лошото време" ;)
Радвам се, че дпресивните ти настроения са те напуснали. :)
Аз си допивам сутрешното. И чакам гости - от онези, с които винаги има какво да си кажеш :)
цитирай
5. melsun - Депресия ли?
25.10.2008 17:30
Каква депресия?!? :)))))))) Днес съм много далеч от такива лепкави неща. Денят е прекрасен...направо обожавам тази тиха, блажена мрачност! Весела и приятна вечер ти желая!:)))
цитирай
6. radalia - Благодаря, Мелс!
25.10.2008 20:10
И такава те искам! :)
цитирай
7. bambola - :)
25.10.2008 22:31
не знаех че Биеш кафето, ако е правописна грешка се успокоявам, явно си пробвала кафявите чаршафи, най-сетне.
Чак на мен ми замириса на трошии, отдавна не ги правя и не ги ям, ама ако имаше една лютеничка наблизо.......

Между другото без ICQ сам, Милото е "почистило" компютъра докато ме е нямало, имало много излишни неща. Явно сам му липсвала много :)
Ами весела съботна луда вечер и дано се наприказваш :)

цитирай
8. radalia - Елска,
25.10.2008 22:49
Ми понякога го Бия ;) Сега как да си поправя грешката? Коментарът ти ще стане безсмислен. Иначе се срамувам от несъзнателното объркване на двете думи. А чаршафите още ги пазя непокътнати. Не им е дошло времето, да кажем ;).
Аз пък още имам скайп и ей сега ще те потърся там. Нищо, че напоследък го използвам само с една цел :)
Ади да не спамя тук повече :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3042009
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!