Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2008 22:27 - Нормална страна?
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1582 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 17.03.2009 18:33


Днес пак набрах. Всеки ден се случва по нещо, но “случаи и случки има много”.

Първа. Българин заминава за опасен район. Отива в посолството ни, за да го знаят къде е. Да не мислите ли, че ще се случи нещо такова? Лъжете се. Дори на хвърчащо към кошчето листче не са записали имената му. Или ЕГН. Или нещо подобно. Едно “добре” е резултатът. Питам се как да вярвам, когато нашето посолство еди-къде-си обявява, че “няма информация за пострадали българи”!

Днешната случка. (Прескачам останалите, които ме вбесяваха предните дни и чиято цел беше единствено да си дам отговор на въпроса защо сме изчезваща нация)

Предистория.

Колегата ми се прибрал вчера в къщи. Прави ремонт. Цари суматоха. Чужди хора няма в апартамента. Внасят се нови мебели. Врата на апартамента е ту отворена широко, ту заключена. В един момент се оказва, че му липсва чантата с лични документи и парите за ремонта. Трима човека могат да потвърдят, че тя е била в него, когато се е прибрал. След обръщането на жилището наопаки и анализ на всичко случило се, става ясно, че е взета от коридора, където по навик я е оставял. Някой минал, познал я и…

Следва телефонен разговор с дежурния в РПУ. Поканват го да се яви днес в 9ч. ДА! Познахте! Цялото РПУ е на оперативка. Цигара, кафе, цигара, пак цигара… Слава Богу и оперативките имат край. И го светват, че трябва да отиде в приемното време на районния - това три пъти седмично за по час. Въпросът му “Нали разбрахте, че става въпрос за КРАЖБА???” е последван от издаването на този документ:

 image

Радвам се на господа полицаите! Ама искрено им се радвам!

Като човек, занимавал се чат-пат с документи, ме озадачи липсата на номер на акта. Има разлика между серия и номер, които са фабрични и тези, по които са заведени. Вторият категорично липсва. Ако са решили да просто да отбият номера, наивно се питам как ще скрият липсата бланка с фабричен номер 681813? Все имам наблюдение, че тези неща се водят на сравнително точен отчет.

Забележете, че и свидетел има. Иван Кръстев Иванов, живеещ във Варна, на ул. Ян Хунияди №5. Чудничко. Даже се подписал човека. Дори и с адреса си е съгласен. Само, че…

image

Да. Човекът Иван Кръстев Иванов живее в III РПУ.

Колегата ли? Той е наказан. Той е престъпник и ще плати от 20 до 300лв, защото не си е опазил документите. Ще вземе пари назаем, за да си довърши ремонта. Ще бяга от компетенти длъжностни лица, които могат да поискат да им покаже документ за самоличност, за да не получи нова глоба. Тъй-като няма документ, който да удостовери, че той в момента съществува. А може би трябва да пусне малко кабелче с напрежение пред прага си, за да опази документи, пари, близки и себе си. Когато са в къщи!

 



Тагове:   общество,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. roksolana - ...
10.06.2008 22:48
И аз имах подобно преживяване в посолството...Май има някакви правила българин като дойде в чужда страна, да се яви в посолството да се регистрира. "Ами добре" ми казаха и повече нищо - нито нещо ме попитаха, нито записаха. Което не попречи после да получавам покани за гласуване и др.под. на точния ми адрес. ТЕ явно си имат свои "специфични начини на работа", свои "канали и източници на информация". ЖИВИЯТ ЧОВЕК ПРЕД ТЯХ НЕ ЗНАЧИ НИЩО. Всички сме в Матрицата :-7
цитирай
2. galina1 - Доколкото съм запозната....
11.06.2008 00:07
актът се прави във връзка с изгубени документи. Това е правилно. Колегата ти евентуално би могъл да говори с началника на управлението като му покаже акта. Казвам ти това, защото и аз съм си губила документите и е такава процедурата. Той не е престъпник, защото не е извършил престъпление. Оттук нататък е необходимо да иде до МВР по местопребиваване и оттам нататък подаване документи за нова лична карта. Не е толкова сложно, стигада няма хора. Дано някой му ги върне или се намери човек със съвест да ги предаде там където е необходимо. Трудна работа.
цитирай
3. radalia - roksolana,
11.06.2008 08:02
Така е при вас, но далеч не навсякъде.
А иначе - да - в матрицата сме. И е гадно усещането за лепкавост.
цитирай
4. radalia - galina1,
11.06.2008 08:08
Аз също съм била обект на КРАЖБА, не на изгубени документи! Има разлика между двете. На мен не ми издадоха наказателен акт. Това да влезе някой в дома ти, да си вземе, каквото докопа и ти да си виновен?
Да ти измислят свидетел?
Колегата ми е виновен единствено в това, че не е имал дори и очила, когато е подписал.
А усещането, че ни карат да се държим по принцип виновни, че ченгето може да спре сина ми да улицата за рутинна проверка и през цялото време да чопли и плюе семки?
Уникални са в способите си да те унижат!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3043982
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!