Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2008 16:37 - Домакинстване (леко го делнах преди малко)
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7828 Коментари: 11 Гласове:
0



Ауууууууу, как си изтрих поста! И то само, защото намерих една правописна грешка - реших да я оправям и натиснах не където трябваше. И защото съм си аз, разбира се, че нямам на друго място запазени изписаните редове. Веднъж реших да протестирам и... ръката ми се опълчи на протеста. В съюз с мишката и целия софтуер! Обаче аз пак ще си го кажа.

Та протестът ми беше днес по повод домакинската работа...

Опитах се да попитам колко парцала трябва да има една жена и колко е минималното време, през което те трябва да са в действие, барабар с ръцете, краката и всички останали части на тялото, с изключение на устата. Защото при мен в 80% от прекараното в къщи хич не ми е до бърсане, четкане, метене и разни такива неприятности.

Разни такива от сорта, че било къща и можело да човек да влезе... Ами нека влиза! Даже и табелка съм сложила!

image

Баба ми се опитваше да ми вмени, че една домакиня се разбирала колко струва като й видиш печката и мивката. Не съм съгласна! Как, по дяволите, ще разбереш, че се използват често и по предназначение, ако няма следи?

Един ми разказваше за връзките си с жени. Живеела при него мадамата и в края на третия месец той й правил тест. Искало се от горката женица да му каже колко вилици има! Ако познае числото - ок. Ако не - следва рекламация и стоката се връща от където дошла. Малеее как подскочих! А като разбрах, че верният отговор е 43, веднага причислих въпросния другар в едно множество, с което не искам да си имам нищо общо. Забележете не 4, не 3, не даже и 14 или 42!

И още нещо ме кара от известно време да се озъбвам. Някоя приготвила за 40 минути ястия на брой повече, отколкото пръстите на ръката й. Ама не си мислете, че е било инцидентно. Това е нормално. 

Значи аз нещо не съм в ред. Затова обявявам стачка и настоявам банята да се измие сама! Аз си направих кафе и както написах и преди малко, ще се правя на ЕнтИлИктуалка. Нямам очила, но съм сигурна, че по ми се отдава!

image

А пък "Черната овца" на Соната Арктика е просто за мен ;)




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. buratino - Ами, ние си знаем, че не си добре!:) ...
20.01.2008 18:11
Ами, ние си знаем, че не си добре!:) Продължавайй в същия дух и да си преброиш вилиците! :)
цитирай
2. radalia - Виж сега...
20.01.2008 18:33
Моите ги знам просто, защото скоро ги нареждах, а и бройката им е достатъчна и леснозапомняща се. Особено като се има предвид, че за месеци нещо няма как да затрия някоя и друга.

Уфффф, казваш, че знаете, че не съм добре? :(
цитирай
3. ninaantonova - Имам един познат който казва
20.01.2008 21:23
Работата не е пиле, да избяга. По закона на Мърфи, когато има човек най-много работа, тогава най не му се работи, т.е не му се прави нищо. В такъв случай, правиш си кафе и зарязваш работата. Хващаш си кучето и отиваш на разходка. Така де, работата няма да избяга. Пък за печката да не ти пука- бива да си е малко изцапана. Голяма работа. Та нали се готви на нея. Лека вечер.
Много си си добре. :)
цитирай
4. radalia - Ами какво да кажа...
20.01.2008 21:43
Печката е излъсках до последното петънце. Обачееее, ето сега пак готвя - за утре. И ... те петната само това чакат - да се появят.
А разходката с кучето ще почака да ми се възстанови кръста :)
цитирай
5. usmivkata - :)
21.01.2008 07:35
Хм..навремето живеех с един индивид, който държеше чорапите и бельото му не просто да се подреждат, а да се подреждат по цвят. Неговата мама пък зорко следеше как се простира прането - дали е "нанизано" и дали бялото е искрящо бяло. Цялата тази история обаче беше мнооого отдавна, а и продължи твърде кратко, поради факта,че ми писна, теглих им по една и ги оставих да си подреждат гащите по цвят. Предпочитам да живея собствения си живот, а и съм зодия лъв и като всяка уважаваща себи си голяма котка, от време на време изпадам в период на мързел. Поддържането на някаква нормална хигиена, разбира се, е нещо задължително, но пък никога не съм се вманиачавала....Има толкова много по-важни и по-интересни неща...
radalia, поздрави за готиния пост....Желая ти хубав и усмихнат ден!
цитирай
6. sowhat - хм
21.01.2008 08:42
тия хора не са у ред.аз ради съм омъжена от 18 години , смених 4 жилища и до ден днешен не знам колко вилици имам.нито колко лъжици , нито колко ножа .ако ми се сторят малко или ако си харесам нещо докато пазарувам просто си купувам и пак не ме интересува броя - все пак няма да правя гала приеми у нас.
освен това само за информация -дори в хотела в който работя не зная колко са вилиците .
те знаят и сервитьорите и кухнята .знаем само че са достатъчно .
:)
цитирай
7. radalia - :)
21.01.2008 11:44
Първо за простирането. Не можах да науча пералнята да простира сама. Не съм се отказала още от идеята ;) Обаче ужасно държа прането да е подредено. Това ми е мания. Срамувам се малко, но пък му се кефя като го видя на простира. До степен петите на чорапите да са в една посока!

За последен път смених местообитаване преди 50 дена. Единствената бройка, която мога да декларирам е тази на тенджерите и тавите. А да и на черпака - установих, че е само един и то точно, когато ми трябваше още един. Което ме навежда на мисълта, че ще купувам. Ама колко и колко ще станат - ще им загубя бройката - знам си :)
цитирай
8. mmmmmmmmm - А бе
21.01.2008 13:35
я го давай по - лижерно!Ще правиш каквото ти е кеф!Няма до дойде свекърва ти да ти домакинства?!Ми теб си чака,ама кото те посети музата!
Пий си кафето и поглеждай към вратата!:)))Пък .... ако дойде....Ми и тя е в ж.р. може работа да си има нейде....
Усмихнат ден!:)
цитирай
9. anothercat - приятен пост! :-)
21.01.2008 15:00
за чий ... трябва да си знаеш точната бройка на вилиците, лъжиците, чашите, чиниите, тенджерите и тиганите?
аз (като истински номад, който си сменя често къщата) знам само, че си имам, каквото ми е нужно... без да знам точно по колко... знам само, че вилиците ми не са на брой точно колкото лъжиците ;-) и че, ако каня повече гости, ми трябват пластмасови, за еднократна употреба...
п.п. за прането - и аз съм малко маниак на тема подредено пране на простора. нооо, nobody is perfect, нали? ;-)))
цитирай
10. radalia - А не!
21.01.2008 16:47
Не ме е страх от свекърва и никога не съм се страхувала. Пък и табелката на входната врата... ;)
цитирай
11. radalia - За ничий!
21.01.2008 16:49
Дори и заради статистиката. Ако нещо не стане, все ще се стъкми ;)
За прането - най-обичам празния простир обаче :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3043782
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!