Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2007 00:16 - Gaudeamus Igitur
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1327 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 08.12.2007 00:19


Тези дни срещнах една колежка от университета. Тя ме позна, а аз нея - не. В последствие стана ясно, че се познава и със сестра ми и зет ми. За всички нас, тя се беше променила до неузнаваемост. В положителна посока.
Тази нощ синът ми е на първия си студентски празник. Да е жив и здрав! Както и всички останали студенти! Да се веселят! Да помъдряват! (Нещо, което не става в никой университет).
Сигурно съм остаряла, щом...
Както и да е.
Сетих се за моя първи осми декември. Преди двадесет години. Няма да кажа "сякаш беше вчера", защото си давам ясна сметка за всичкото това време от тогава. Като се обърна назад, много малко са нещата, за които съжалявам. Преминала съм през трудности, някои от които сама съм си причинила, но пък те са част от това, което съм сега. За зло или добро.
За първи път съм разколебана от това, дали да напиша следващото или да си го запазя в тайна. Започнах - явно няма да се спра...
Моят първи осми декември...
От тогава спрях да казвам за нещо, че не може да се случи точно на мен. Защото може. Не знам как е при другите раждали жени, но сутринта на 8-ми декември, аз бях сигурна, че съм бременна. Имах връзка с бащата, но не бях никак готова за нещо такова. А то се случи. Научих се да бъда майка, докато учех безкрайните математики. Успявах да бъда съпруга, догато вземах успешно изпити...
Давам си сметка, че това, което получих от висшето си образование не е знанието на теорията на Лобачевски, нито дефинициите по Коши с безкрайните делти  и епсилони, нито писането на програми на съответния език... Това, което получих от моята Алма Матер е начина на мислене и ... иска ми се да вярвам - онова сякаш вчера прохождащо момченце, което е млад мъж в момента.
До скоро говорих в кю-то. И точно тази вечер, след 20 години, ми подхвърлиха една от най-шантавите идеи за цел през следващата календарна година.  
Имам повод за празник днес. Двоен повод. Нали казват, че е празник на всички бивши и настоящи студенти - нека да празнуваме! 
А на всички абитуриенти пожелавам тръпката от запяването на "
Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus..."




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anothercat - Честит празник и от мен!
08.12.2007 10:29
е, аз ще пропусна празнуването днес (носът ми в момента е червен като на елена Рудолф ;), но пък ще гледам да наваксам от следващата седмица :) Декември си е моят месец и тогава имам поводи да празнувам... :)
цитирай
2. postcardsavangard - Честит двоен празник и от мен!
08.12.2007 10:40
Да сте здрави и много лични радости!
цитирай
3. radalia - anothercat,
08.12.2007 10:47
И аз пропускам. По-скоро отлагам.
Но пък винаги може да се празнува, нали?
цитирай
4. radalia - postcardsavangard,
08.12.2007 11:05
Нека да се запазим... млади! ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3042890
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!