Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2007 20:45 - Разни хора, разни...
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3957 Коментари: 11 Гласове:
0



Тези дни ми пратиха да прочета нещо, което ми се стори доста интересно. Вместо да давам само линк, смятам, че ще е по-добре да постна съдържанието, за да е по-нагледно.


Преводачът казва:
Както всички знаете, навсякъде по света проституцията е легална, особено у нас. Достатъчно е тя да каже, че го обича и фактът, че е с него само за да му прави свирки срещу пари/кола/джиесем/ваучер (в зависимост от класата й) на никого не прави впечатление.

Е, понякога разбира се даже тоя тип проститутки прекаляват и пример за това е следната интересна и поучителна история…

От Григор научих, че от няколко седмици в интернета се върти едно яко линкче, а аз си позволих да го попреведа и да го постна тука, щото смятам, ще е забавно. Та…

В САЩ, особено сред по-заетите професионално хора, обявите за запознанства са много популярни, понеже едно, че американците си имат традиция в срещите с (почти)непознати и второ, че при 16 часов работен ден малко трудно ще намериш време за социални контакти. Та историята твърди, че една 25 годишна девойка пуснала във форума на елитен сайт за запознанства следната питанка:



Цитат Къде бъркам?

Уморена съм да се мъча напразно. Аз съм красиво (всъщност изключително красиво) 25 годишно момиче. Интелигентна и изискана. Не съм от Ню Йорк. Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте пред вид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк, така, че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.

Има ли в този форум мъже, които печелят по 500 хил. и отгоре? А има ли жени, омъжени за такива мъже? Ще ми дадете ли някакви съвети? Преди ходех с един бизнесмен, който печелеше около 200-250 хил. на година. Но с него ударих на камък - 250 000 изобщо не стигат за да живея в Central Park West (бел. Longanlon - това е престижен квартал в НЙ). Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека (друг скъп квартал), а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво?

Ето какво питам по-точно:
- Къде излизат богатите неженени мъже? Барове, ресторанти, спортни салони?
- Какво търсят те в партньорката си? Бъдете честни мъже, няма да ме обидите.
- Има ли някаква възрастова граница, в която да се целя? (на 25 съм).
- Защо някои жени, които живеят разточително в най-богатите квартали са толкова тъпи? Виждала съм истински тъпи, скучни патки, които са женени за невероятно богати мъже. И съм виждала убийствено красиви момичета да седят самотни в барове за запознанства. Защо става така?
- За мъже с какви професии да се оглеждам? Всички знаят за адвокати, банкери, лекари, но колко всъщност получават тия хора? Къде излизат вечер?
- Как решавате дали да се ожените за една жена или просто да я държите като любовница? Защото аз се интересувам САМО ОТ БРАК, не от срещи и гаджета.

Моля, задръжте си обидите - аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях - като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.

Преводачът отново;
До тук като че ли нищо стряскащо - поредната тъпа патка, решила, че да притежава п....а е необходимо и достатъчно условие да получи целия лукс на света. Такива си ги имаме много и у нас, макар чак такива обяви да не пишат.

Интересното е отговорът, оставил във форума брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:



Цитат Ето тук ти е грешката:

Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии - печеля над 500 хил. годишно. Но така , както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка. Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш е проста размяна - ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо - твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми - не. Всъщност, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.

Така, че икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само, че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.

Така, че ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго (което ти всъщност предлагаш), а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното - ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така, че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е - както ти поставяш условията, има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.

Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб, “интелигентна, стилна и изключително красива”, не е успяла да си намери чичко-паричко до сега. Трудно ми е да повярвам, че ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва.

Надявам се, че съм ти помогнал, а ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг, обади се.
  .::Източник::.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :)
10.11.2007 21:30
определено господина ме изкефи. . .
цитирай
2. radalia - Мен също!
10.11.2007 21:32
:)))
цитирай
3. lubimetz13 - :))
11.11.2007 00:05
Хах..
Това се казва равновесно положение !
цитирай
4. floraevolve - :)
11.11.2007 10:19
Свят, като цвят...Та бил и цвят ЛИЛАВ:)))
Намерили са се...макар и зад маските "проститутката" и "брокерът".
Не ги познавам лично, за да смея да ги класифицирам. Но ако е проститутка, то вероятно има сводник. А щом той е брокер...има шеф :)
цитирай
5. zari - Едно към едно нещата стоят така!
11.11.2007 10:21
Без възражения! Сделката си е сделка.
цитирай
6. comfy - Каквото повикало...
11.11.2007 11:33
Поучително за часовете по мениджмънт на материалните ресурси и/или философия на съвременния прагматизъм...

:))))
цитирай
7. bamby13 - Tumbs up!!!!
11.11.2007 14:04
:-)))))
цитирай
8. annanik - Забележително!!!!!!
12.11.2007 10:26
Ради, благодаря ти :)))

"амортизиращ се актив" - превъзходно казано :))))
цитирай
9. ady - :)
12.11.2007 15:29
:)
цитирай
10. svetlan - Ку вадис домине! Но е факт, както е ...
14.11.2007 15:17
Ку вадис домине! Но е факт, както е факт, че за някои чичковци на по 50 и кусур е въпрос на престиж да имат на разположедие дете на 16-18г. Отвратително и плашешто, грозно и ..., но е факт. Жалко за нас, че живеем в това време
цитирай
11. анонимен - vsi4ki se amortizirame, samo 4e ...
14.11.2007 23:21
vsi4ki se amortizirame,samo 4e nqkoi se mu4at da "prikriqt"tozi prozes kato postavqt edno mlado sushtestvo do sebe si.A vsushtnost ,tova mlado sushtestvo e vzelo na lizing tozi 15 i neshto po-golqm muj.I taka dokato nqkoi ot dvamata se izerpi. Posle otnovo.... I posle infarcti,insulti... Vnimavaite sus stresa!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3043423
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!