Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2007 22:04 - Местни избори
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1647 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Или месни избори? 
Така де, кокалът е лапнат. До колко е само кокал всички си го знаем. Борбата свърши. Надпреварата във времето - също. Поне за мен.
Кварталът, в който беше секцията, чийто председател бях е в един от "най-смесените" квартали на Варна. Балотажът беше между последния кмет, подкрепян от БСП и човекът, който беше кмет по времето, когато станах една от кварталните учителки и по времето, на който кварталът се промени и вече не прилича на село, присъединено към нарастващия град. Но подкрепян от ДПС. Последното отблъсна голяма част от гласоподавателите. Можех да си позволя да бъда наблюдател на интерсни неща. Познавам личностите - гласуващите и двамата кандидати. И в същото време нямах право да гласувам. Едва ли не пред очите ми, заклети "сини" привърженици гласуваха за "червения" кмет, убедени единствено от ... ами хората бяха против строежа на джамия в центъра на квартала. Обещана от съответния кандидат. Този същия, чийто семейство не без гордост е разказвало как е участвал във "Възродителния процес"... Обстановката беше пренапрегната. 
Слава Богу, нямаше инциденти - всички застъпници, наблюдатели и привърженици бяха на необходимото ниво, за да протече безпроблемно изборния ден. За разлика от миналата седмица.
Преброяване на гласовете - близо до 50 % избирателна активност. Преброяване на бюлетините (разбира се повторно, за да избегнат грешки), описване в протоколите и в 7 и 25 бяхме в колата. Прекосяване на града и се появяваме в ОИК. Навалица. В другите райони са имали ниска избирателна активност. На помощ дойдоха спортната ми структура и висок ръст, малко мускули и малко нахалност. За да се прибера в 21ч. На третия край на града. 
И да се отпусна. С чаша ром.
А колкото до кокала... да внимават избранниците на народа с кухите кости. Понякога правят бели! ;)
Колкото до безумните бюлетини миналата седмица, попаднах на това в руски сайт:
image

Пуснах в тубето думата presto и попаднах на Yngwie Malmsteen. Върви ми!




Тагове:   местни,   избори,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3053097
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!