Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2007 23:05 - Летят си
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3035 Коментари: 7 Гласове:
0



image

Явно няма да ми се размине и тази вечер да напиша... нещо си. Хех, нали съм oldschool nigga (поздрав,
bbbb!), трябва да се потрудя.;) Шегувам се. Просто ми се пише. Друг е въпросът, че така постинг след постинг, блогът ми взе да се пълни като локва след дъжд. Ако плачех, дали сълзите ми щяха да бъдат кални? Мислите ми са разпилени. Уж няма вятър, който да ги отнесе, а те си летят. Дали имат собствени криле? Днес моите бивши колеги са отново на работа. Няма друга професия, където да считат, че това е повод за празник. Снимката е специален поздрав за всеки от тях, който може да се възприема не само и напълно сериозно. А иначе днес е бил тежък ден за всички тях. Под всеки покрив, където на 15-ти ще удари  звънец, от днес започва една игра на... не искам да си мисля на какво. Но много малко биха оцелели и биха се гледали добронамерено. Толкова много абсурдизми има в българското образование, че защо не и за някакви си мижави 130лв еднократно, да се настрои колега срещу колега. Ами те римляните са го казали още - разделяй и владей! Защо да не оставим учителите сами да определят кои от тях са най-кадърни. А ние ще стоим и ще гледаме сеир. Радвам се, че вече съм от страната на наблюдателите. Макар и с болящо сърце... А иначе продължавам нощем да се будя от писък на гларуси и от... моята кашлица. Преди време вярвах в теорията, че зародишът на всяка болест е в лошите мисли. Допускам и сега това да е причината. Не мога да отърва от усещането, че не съм направила всичко възможно. Усещането за вина е съсипващо. Безсилието да промениш нещата. Като отиващото си лято. Никога няма да се върне. Никога няма да е същото. И едва ли едно предстоящо циганско лято би стоплило душата. Както и следващите лета. Една душа. Онази душа, която е останала без вяра... Предупредих ви, че мислите ми си летят, нали?




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. svoboda64 - Ради,
04.09.2007 10:54
За кашлицата - това е насъбрана скръб, която искаш да изхвърлиш...несъзнавано. Престани да се тревожиш...:)) Всичко е така, както трябва:)) Ако Bg образованието не мине през мъките си - няма да "порасне". Освен това има една много тъжна "езотерична" констатация: в момента слизат "млади" души и с тях на никого няма да му е лесно, защото нямат "предишен" опит. А "старите" ще си скубят косите и ще са раздвоени между това да останат "тук" и да продължат "нататък":))

Весел ден!
П.П. За кашлицата пробвай инхалации, бабашката отвара с люспи от лук, сърцевина на ябълки, орехови черупки (да поври). Изпий я после с лъжица мед. Можеш да повтаряш, докато имаш нерви:))
ххх
цитирай
2. karavelov - Да, специално за "Разделяй и ...
04.09.2007 14:38
Да,специално за "Разделяй и владей" си напълно права!ПОДИГРАВКА с учителския труд и абсурдни критерии, за които са може да се каже само едно,ИДИОТСКИ!!!
цитирай
3. radalia - Безумията на МОН
04.09.2007 20:36
продължават. Не бих могла да не се заслушам във всяка вест около образованието. А това е безумие от моя страна - нито сина ми, нито мен ме касаят... Интересно какво става с петдевната работна седмица?
А колкото до насъбраната скръб - кой я няма?
Но ще си осигуря малко разнообразие от ежедневния ритъм. Това със сигурност ще помогне :)
цитирай
4. badkroky - Не съжалявай
04.09.2007 23:45
всяко бъдещо лято е по-добро от отминалото, дори и само заради несбъднатите желавия. Колкото до даскалите, не ги съжалявай. Явно са излишни. Общестото не ги разбира , а управляващите не ги оценяват. Бъдещите поколения ше живеят природосъобразто и в хармония с природата. Селски мери с овчици и кози. А вишата класа ще е румсървиса по хотелите.
цитирай
5. radalia - badkroky,
05.09.2007 10:18
Надявам се, че коментарът ти прелива от ирония...
цитирай
6. badkroky - И още как
05.09.2007 13:34
на управляващите не им трябва интелигентен народ. Той понякога мисли, дори задава въпроси. А виж със стадо овце работата е съвсем друга. Доиш, стрижеш и подкарваш на където си искаш.
цитирай
7. radalia - Лошото е, че и сред учителите стадното чувство винаги е било силно развито... :(
05.09.2007 13:42
По възможност и недолекуван. А за профилактика... - излишни разходи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3042983
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!