Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2007 20:39 - Хайде сега затегнете коланите и скачаме!
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1402 Коментари: 2 Гласове:
0



Питате се къде ли? Няма да е в пропастта от предния ми пост, въпреки че ми се иска да се понаучим да летим. 
Днес ще скачаме в Европа-та! Представете си... 

Ставате една обикновена сутрин, извършвате редовните хигиенно_кафепиещо_събуждащи процедури, някаква борба с трафика по улиците и се озовавате на местоработата си точно 5 минутки преди началото на работното време. И какво ви чака там? Току-що назначеният норвежец. Широко усмихнат, устремен да покаже най-доброто от себе си. Големият бос, който ми се пада някаква рода (връзкарка съм) ме светна за ситуацията още в неделя. Та въпросният младеж вече чакаше и по ухилената ми физиономия се досети, че аз съм Човекът. Добре, че дойде и Най-добрият механизатор да не ми се наложи да се боря с алармите (най-омразната манипулация). И имах време на обърна внимание на норвежчето. Обачеееееее... За кво ни трябваше тази Европа. Проста балканджийка съм и в този смисъл изтърсих едно: "I don"t speak English" И за по-сигурно продължих на родния език: "Но съм сигурна, че ще се разберем". Подплътено с усмивка. В отговор - усмивка. Помислих си - всичко е ок. Той се казвал Тим... Приятно ми е - Радалия или по-лесно Рада. (Така де - няма го затруднявам излишно). Последва нещо на английски, посочване на гърлото и разбираемата думичка party. Аха, ясно... Нещо за гласа ми. Ми да - пазя си особеното звучене от миналата седмица. Ухилих се още по-широко. Така мина запознаването ни. Общо взето почти цял ден поставях някакви задачки на колегата на чист български и той най-добре се справяше и с разбирането и с изпълнението им. То не било толкова страшно, значи, да скочиш!
Особено интересен беше разговорът им с Ръководителя на ТКЗС-то. Нашият човек се опитва да намери думичките на английски, аз леееееееекичко подсказвам, а норвежчето отговаря на български.  А на Ръководителят на механизаторите му беше достатъчен половин час, за да установи колко точно изсъхва устата на човек, когато говори на английски. Питах кога ще получи и мускулна треска, ама получих леко свиреп поглед. Големият бос, учудващо за мен, не подхвана на английски (за него не съм на ясно кой език владее по-добре - български, руски или английски;), а си караше на български. Прекъсна диалога преди нечия уста да бъде още веднъж пресъхнала. А новият колега: "Когато Boss тук, говорим бОлгарски!"Което веднага му спечели една симпатия и виц за награда.
Та нашето ТКЗС влезе в Европа - назначихме чиста проба европеец на съвсем редови пост. И не е толкова страшно. Схватливи са, да ви кажа ;)




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Голандец всъщност!
28.08.2007 14:26
И стига с тия цигари!
цитирай
2. radalia - анонимен,
28.08.2007 19:27
Е, мерси ти! Така и не ме светнахте отде е момчето... Ама нали е европейче! Ама да го издам - и той пуши ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3043379
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!