Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2007 22:05 - По Чудомир ;)
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5751 Коментари: 15 Гласове:
1

Последна промяна: 30.07.2007 22:13


;)
:)
Не обичам, как"Сийке, и не съм от тия, дето се бъркат в хорските работи, ама има едни жени, като ААААААА, като разчекнат едни уста - като ханджийска порта! Онзи ден, както си седя у дома и наплитам пета на чорапа на наш Груя, гледам я през монитора, тин-тин-тин, зачупила пост, накокошинила се с думички, с преплетени изречения с мотив в ръка, и право у блога влиза. Женена жена ма, сестро, да си седне в къщи и да си гледа работата, а то - фитнало се и не оставя човека на мира! Година и половина я гледам, все в нета виси. Каква беше тая работа, какво беше туй чудо! И по стотинки на час да беше вземала, и все жълти да бяха, пак досега щеше да забогатее. Развали къщата на човека, кучката му с кучка! Гледам булката му, горката - охка, пъшка, караха се, биха се, - па и тя почна май да си покръшнува: все напудрена, я гледам, излиза и шапката й настрана малко килната, като фантазия.

Не ми е работа, как’Сийке, и не съм от тях, ама изпъденото й слугинче разправяло на Бона Кевина, пък тя казала на наша Кица Събчовата. Ама и за него се чува, че не било стока. От два месеца било без работа и все един подофицер, уж от тяхното село, се мъкнел с него. Остава ли ми време, сестро, от пуста работа да разуча отде е, откъде е и дали не е някой модерен братовчед! Пък и работа ли ми е да се меся в хорските маскарлъци! Човек да си гледа блога, да му е ошетано, преметено и подредено навред, че вчера ходих у ХХХХХХХХ да почета - пази боже! Постове няма, как’Сийке, от две години неписани, коментарите им загорели от старост и хвърлени в едно кьоше и никой не ги чете. Грехота и срамота! Два пъти в годината си андулира косите и обувки с лачени бомбета носи, а в блога й - сякаш вторничен ден след пазар. Ама тяхна работа е пак, да ти кажа. Да правят, каквото си щат. Наш Груйо тъй дума: “Във всяка къща - и наредба, всяка коза - за свой крак. Кой както иска, тъй да я кара!” Я ГГГГГГГГ пък, никога не си спират задявките в блоговете. Както се измъкнат сутрин, та като почнат - та цял ден. Рекох веднъж на госпожата, а тя: “Нарочно - кай - ги правим, та да се проветряват.” Пък то, че я мързи да ги обмисли, да събере факти, та си удурдисва, мързи я, ама защо лъже хората! В една къща, дето пипа работна жена, то си личи. И единият им блог измислици, и в другия им има уж нещо вярно, ама пак не съвсем, и иглинарникът им виси накриво, а пък кърпата им за лице - сякаш цигани са се бърсали с нея!

Ооох, каквото, каквото - тяхна работа! Да си мълчи човек и да не се смразява с хората - тъй си зная аз, и кой какво е правил - той да си отговаря, ами я да ставам да си вървя, че оставих малката да пържи лук в къщи: ще вземе да го прегори, че ще замирише, като кога минаваш край Парапанкини. Нали пустия блог у нета! То какъв е блог, ама го има и в долната класация, и в горната. Днес паднал на четвърто място у горната, ама кво от това - нали пак го четат и се вижда. Дърта жена мари, сестро, а тръгнала по ума на сина си! Все инженер щял да става, ама да видим - чунким хората лесно влизат у вуза! То да не излезе като Деша Коликучкова? Мъчила се да влезе, мъчила се да завърши, а все без диплома си седи. Пък и той какво ли търси? Чунким не помня, като го роди майка му месец по-напред!...

Снощи по тъмно, като си гледах статистиката у блога, и - тупуррр - някви нови ме четат. Тръснах гласовете на когото искам, хукнах се и - какво мислиш? На Пена Цанковичина, вдовицата, на дувара, от лява страна до портата - три поста изтрити. Тъмно беше и не можах хубаво да разгледам, та сутринта рано още ходих и три коментара намерих у последния пост. Попитах нея каква беше това изтриване снощи, а тя: “Грешка - кай, - госпожа, грешно натиснах Изтрий вместо Редактирай” Мари аз го зная тоя бутон, дето все да го натисна и аз, ама не обичам да се трия!

От друга страна, яд ме е пък, че все на светица се прави, все на черкова ходи и надолу гледа. Ама наш Груйо знаеш ли за такива как дума: “Който гледа надолу - мисли за голо!” И права приказка е тя, ами не ми трябва да ги разправям! Чунким у дома всичко е потекло по вода, та из чужди блогове ще ровим! 
Не съм от тях!...



Тагове:   чудомир,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diamant1965 - Хехехе!
31.07.2007 01:06
Хареса ми това осъвременяване на "Как Сийка"!
цитирай
2. radalia - Мерси :)
31.07.2007 01:19
Разказът се казва "Не съм от тях"... ;)
Хрумна ми, че мога да се пошегувам със себе си и последната си краста ;)
цитирай
3. naina - :)
02.08.2007 05:33
lele ot koga ne sum 4ela 4ydomir:)
Mejdy drygoto sum gledala mnogo dobri postanovki po "Ne sum ot tqh" Ama 4ydomir!
цитирай
4. svetlan - Реви Сестро, реви у поста и в бл...
02.08.2007 10:19
Реви Сестро, реви у поста
и в блога, и на двора,
не за кеф на Дечо Пора,
на Светлан за гъдел и отмора!

Поздравления мила, съкрушен съм!
цитирай
5. radalia - naina,
02.08.2007 11:11
Повод да го препрочетеш ;)
цитирай
6. radalia - svetlan,
02.08.2007 11:13
За кеф на теб, за кеф на мен -
и я че изокам някой ден! ;)

Не се съкрушавай де! :))
цитирай
7. svetlan - хи хи много ме радваш
02.08.2007 11:24
хи хи много ме радваш
цитирай
8. radalia - :)))
02.08.2007 11:26
Това е за предпочитане пред съкрушаването! :)
цитирай
9. blagorodnik - И аз, и аз
02.08.2007 11:35
не съм от тях :)))
Постинга е чудесен за всички нечели Чудомир. Много мъдро от твоя страна! Поздрав.
цитирай
10. radalia - blagorodnik,
02.08.2007 11:36
Че има ли и такива?
цитирай
11. blagorodnik - Да Ради,
02.08.2007 13:28
за съжаление ги има и все повече ще стават.
цитирай
12. radalia - Ще им ги преразказваме,
02.08.2007 19:04
пречупени, за да ги разберат ;)
Пък може да се обърнат и към извора :)))
цитирай
13. yellsky - не съм от тях как' Сийке,
03.08.2007 18:09
ама стабилна работа, госпожа......'ма тя една така писа в един блог.......;)
цитирай
14. karfi4ka - :)
04.08.2007 00:02
Аз със моя мъж вечер си лягаме и започваме да си четем Чудомир.Тои е невероятен,но не всеки го усешта.Много ме накефи с този постинг.Благодаря ти!:)))Нали как Сийке,ни не сме от тях!!!Голям смях:)))
цитирай
15. radalia - "Кой? Аз ли? Чакай! Чакай бе, Тинке, аз да кажа!..."
04.08.2007 00:38
;)))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3047042
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!