Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2007 23:35 - Месец май
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2922 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2007 10:18


Днес нямам нет. Идва и си заминава, когато пожелае. (Също като женен мъж при любовницата си – не, че го знам от опит, но така казват хората). Любимите ми доставчици се извиниха: „Току-що ни съобщиха за инзвънредна профилактика на оптично трасе София - Варна, очаквани са 3-4 прекъсвания за по макс. 4-5 минути. Извинаваме се за неудобствата.”. Съжалявам за грешките, но добре си служа с някои клавишни комбинации ;) и цитирах възможно най-дословно, да не кажа и добуквено ;). Само не уточниха колко пъти по 3-4 прекъсвания. И аз не ги броя, сигурно, защото няма особено значение. Ако все пак четете този пост, значи съм успяла да се провра между прекъсванията :))

Всяка година месец май е бил един от най-шантавите за мен. Какви ли неща не ми се случват тогава. Помня този месец още от ученическа възраст – бях в седми клас... А от тогава, зададе ли се първия трибуквен месец, значи мога да очаквам всичко :). Разбира се и тази година не ме подмина – започна малко странно – натресох се в една ситуация, която ме накара сериозно да се замисля, синът ми промени някои важни виждания за житието си, доживях и да шпакловам. И точно това последното ме довело до днешната случка, която все още се опитвам да осъзная. Защото при случването й не можех да се държа сериозно и попрекалих с шегите. То и нямаше как да постъпя по друг начин. Често чувството ми за хумор ме спасява. Та прибирам се аз от работа и синът ми съобщава, че съседката Х ме търсела няколко пъти и всеки момент ще дойде (детенцето ;) знае, че мама му се прибира в еди колко си часа и се обажда, ако...). Та докато мина през задължителните процедури и на вратата се звъни. Съседката. С един непознат господин.  Опитах се да ги изслушам през прага, но леля ти Х веднага взе мерки да ми провали плана. И се натресоха. А на мен главата ми под пара – какво да сготвя, трябва да прибирам снощното пране, да гладя, да пускам пак пералнята... тривиалности разни. Предложих студена кола на гостите, обаче тя вървяла с кафе, че и с ром. Работата взе да не ми харесва. И с основание. Понапълних масата с каквото има и седнах да си пийна и аз кафето. Все пак – нали съм домакиня – не можех да запретна ръкави и да се забия в кухнята. И чакам развръзката. А тя... веднага ме прати в оркестъра. Върна ме стотина години назад. Споко – не съм чак толкова древна ;). Обаче леля ти Х го играеше ала баба Гицка, демек сватовница. Уважаемият господин се оказал син, брат, братовчед, племенник или каквото там на нейна приятелка ииии... направо воайорствал, докато аз се мъчех първо с шпаклата, после с четки и валяци. И виждате ли – станала съм му интересна. Ха! Тук оркестърът да свири туш, моля! Искал да се задоми! Бил образован, даже компютър имал в къщи... брех... Нали съм добричка, веднага го пратих в сайтове за запознанства. Приседна му и кафето, и колата, че и рома. Е, не много. Първа помощ не се наложи да оказвам. Такива едни работи през месец май 2007г.

А сега... понеже във Варна открихме сезона и е достатъчно топло да си топнем разните части в морето, но при много от вас вали, ви поздравявам със следващата песничка J Тя е от филма „Буч Касади и Сънданс Кид”. Във филма играят Пол Нюман и Робърд Редфорд, който е бил предпочетен от режисьора пред такива имена като Стийв Маккуин, Марлон Брандо и Уорън Бийти. 

Както и да е... Да не ви пука!






Тагове:   май,   месец,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tata - Знаех си аз, че шпакловките не водят ...
28.05.2007 23:46
Знаех си аз, че шпакловките не водят към добро,ама нейсе!Ми като гледал,що не дошъл да помогне!
Възпитана си ти и това е! Но може да го погледнеш от смешната страна все пак!
цитирай
2. radalia - tata,
29.05.2007 00:05
Напротив - стана такова едно уютничко в къщи след моите експерименти... :)
Не ми се спори, че нетът пак ще каже "Сори!" ;)
цитирай
3. ady - :)
29.05.2007 11:34
Какво ли си е рекъл? Хем хубава, хем работна пък може и да шпаклова, какво повече му трябва на човек:)
цитирай
4. tera - Това с нета, започна често да ми се случва вкъщи,
29.05.2007 13:50
свикнах и вече не беснея толкова. Даже снощи пак нямах. След гръмотевичните бури миналата седмица, липсата на нет си стана ежедневие.

А за господина нищо не казваш - явно не е струвал, щом веднага си му била дузпата.:) Иначе не виждам нищо лошо, че господинът те е харесал, даже си е комплимент за всяка жена.
Поздрави :)))
цитирай
5. radalia - ady,
29.05.2007 14:23
Ама и неприлично много знае ;)
цитирай
6. radalia - tera,
29.05.2007 14:24
Ами не го и забелязах май... ;)
цитирай
7. radalia - Мдааа :)))
29.05.2007 17:51
И под това име се подвизавам в блогролите :)
цитирай
8. tata - Ето забелязало се е конспиратив...
29.05.2007 19:26
Ето забелязало се е конспиративното ти име!Хахахах!
цитирай
9. radalia - Край на шпакловките!
29.05.2007 19:46
Ставам незабележителна - аз и името ми ;)
цитирай
10. zvezdichka - Незабележима :)
30.05.2007 00:35
Май ще се окаже трудна задачка...
А иначе е много кофти тази ситуация да дойде някой да те запознава или да те сгодява... Сякаш си на някой пазар и идват да огледат стоката дали е читава... Уффф... И на мен ми се случи веднъж... Кофти си е от където и да го погледнеш или поне аз не обичам такива нагласени неща...
цитирай
11. radalia - Абсолютно!
30.05.2007 00:37
Ужасно се почувствах, макар и да звучи шеговито ... на пръв поглед!
цитирай
12. zvezdichka - Така е, а и
30.05.2007 00:45
няма тръпка в нагласените неща, а именно тя е която овкусява живота!
цитирай
13. radalia - А бе то...
30.05.2007 00:47
тръпката си я имаше... Но не и тази, която се очакваше ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3043228
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!