Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2007 09:58 - Мисъл
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4064 Коментари: 16 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2007 17:21


Когато някой търси, лесно се случва окото му да вижда единствено това, което търси, и той да не намери нищо, да не допусне нищо в себе си, защото винаги мисли само за търсения предмет, тъй като има някаква цел, тъй като е обсебен от тази цел. Да търсиш, значи да имаш цел. Но да намериш, значи да си свободен, разкрит, че нямаш никаква цел. А ти, може би търсиш само защото, докато преследваш целта си, не виждаш някои неща, които са тук пред очите ти.  Херман Хесе

image




Тагове:   мисъл,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ДеКуин:..
25.01.2007 10:04
Изкара широка усмивка на лице ми.. ;)))
цитирай
2. radalia - :)
25.01.2007 10:05
Това ми беше тайната идея! ;)
цитирай
3. анонимен - ДеКуин:..
25.01.2007 10:09
Ами Хесе.. ;)
Това тук.. чудесно съчетано със снимката.

Благодаря.;)
цитирай
4. radalia - Преди малко...
25.01.2007 10:21
... не ми се отваряше YouTube и не можах да добавя клипчето, което исках, нооооо сега успях :)
Много усмивки на всички, които уважат постинга ми! :)))
цитирай
5. wildroses - Уважавам го :)))
25.01.2007 13:59
Чела съм тази мисъл и се радвам, че отново попаднах на нея.
Усмивки
цитирай
6. merita - Не е важна само целта а и пътя който ...
26.01.2007 15:04
Не е важна само целта а и пътя който извървяваме за нейното постигане.Свободата на избор на пътищата е предпоставка и за свобода на избор на обектите по пътя.Тук нещата опират по скоро до това дали "имаш очи" с които да виждаш нещата които са важни за теб.Някой неща са очевадни за околните но не и за нашите очи.
Малко се поувлякох май!
цитирай
7. sunflower - :)
27.01.2007 20:19
Виждам, че няколко човека сме си мислили за един автор тези дни.
Не бях видяла поста ти и днес съвсем случайно попаднах на разказите му и се сетих за него. :)))
Но нещата са тръгнали от Desify май. :)
цитирай
8. radalia - Незнам...
27.01.2007 21:35
... за мен нещата тръгнаха от един разговор в кю-то, а малко след това от постинг на isis. Пък и едва ли има толкова голямо значение...
Но мъничко ти завиждам за книжката ;)
цитирай
9. radalia - ще продължа с чуждите мисли...
28.01.2007 19:02
Доволният човек може да бъде щастлив от нещо, което изглежда безполезнено. Той може да си намери добро занимание сред гори и планини. Той обитава малки хижи и дружи с простите хора. Не би сменил износените си дрехи с императорските одежди, нито товара на гърба си с колесница, теглена от четери коня. Той оставя нефрита в планината и перлите в морето. Където и да отиде, каквото и да прави, може да бъде щастлив - той знае кога да спре. Той не откъсва цветето, което цъфти кротко, и не пътува по опасния път. За него десетте хиляди притежания са прашинки, носени от вятъра. Той пее, докато пътува сред зелените планини.
Гъ Хун
цитирай
10. merita - Много ми хареса горния цитат!Съ...
29.01.2007 14:45
Много ми хареса горния цитат!Съгласна съм , че дори и простия живот може да е щастлив ,стига нагласата на човека който го живее е положителна.Когато сме доволни и от малкото което имаме и умеем да се радваме на простите неща то живота няма да ни се струва като бреме.
цитирай
11. radalia - Продължавам...
30.01.2007 23:35
С нас остават само онези мисли, чувства и постъпки, които ние обичаме. Това ще остане за бъдеще. Също и в науката: ако ти четеш с Любов, то ще остане с тебе. Иначе нищо няма да те ползва. Съвременните хора страдат от едно голямо безлюбие. Дали човек трябва да бъде майка, то е отредено от Бога. Дали да бъде баща, то е отредено от Бога. Или брат да бъде — също. Ти не може да бъдеш брат, сестра или лекар без Любов.
Беинса Дуно
цитирай
12. merita - Липсата на любов или безлюбието ...
31.01.2007 18:12
Липсата на любов или безлюбието както го наричаш е характерно за последните дни в които живеем.За тях говори и апостол Павел в писмото си до Тимотей.-2Тим з:1-3
1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.
2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто,
4 предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви,
цитирай
13. radalia - И още по темата
03.02.2007 20:40
С нас остават само онези мисли, чувства и постъпки, които ние обичаме. Това ще остане за бъдеще. Също и в науката: ако ти четеш с Любов, то ще остане с тебе. Иначе нищо няма да те ползва. Съвременните хора страдат от едно голямо безлюбие. Дали човек трябва да бъде майка, то е отредено от Бога. Дали да бъде баща, то е отредено от Бога. Или брат да бъде — също. Ти не може да бъдеш брат, сестра или лекар без Любов.



Беинса Дуно

Бих казала - и учител...
цитирай
14. radalia - И още...
04.02.2007 23:06
Някой казва:"Аз съм лош човек, от мене нищо не може да стане." Така може да говори човек за известни свои постъпки в даден момент, но да мисли, че по естество е лош - с това той огорчава Бога, Който го е създал; той тъпче неговите мисли и чувства. Щом Бог е помислил за тебе, Той е пожалал да те създаде, да направи нещо от тебе, за което те е изпратил на Земята. Обаче кажеш ли, че нищо няма да излезе от теб, с това ти цапаш Божията мисъл и грешиш. Искаш ли да изправиш погрешката си, кажи:"Това, което Бог е помислил за мене, ще се реализира. Щом Бог ме е изпратил на Земята, Той е вложил в мен нещо свое: своята мисъл, своето чувство и своето желание. Идеалът към възвишеното, към великото е Божествен. И сто пъти на ден да греша, Бог пак ще ме измие. Той не може да бъде неверен на себе си. В Бога противоречия няма. В неговите мисли, чувства и желания няма обратни решения." Дръжте тази мисъл в ума си, ако искате да се самовъзпитате правилно. Дръжте в съзнанието си образа на всички хора, животни и растения като на Божии създания. Постъпвате ли така, всички работи в живота ви ще се наредят добре.
Беинса Дуно
цитирай
15. merita - Целта на Бога за нас хората е ясна. ...
05.02.2007 08:04
Целта на Бога за нас хората е ясна.Той иска ние да живеем щастливо под неговото ръководство и да серадваме на удовлетворяващ живот.Това може да стане още сега.Това което се изисква от нас не е много но зависи изцяло от нашето желание да се подчиним на неговата воля за нас.
Да Бог е верен и ни обещава благословиите си дори и на тази грешна земя.Въпреки несъвършенството си всеки от нас има увурунието , че може да бъде измит от греха чрез вярата в Исусовата жертва.Отговорноста ни е много голяма, защото ни се дава такъв щедър дар-вечния живот!
Поздрав
цитирай
16. radalia - Човек, чието...
08.02.2007 12:31
... познание за света не го отвежда по-далеч от точката, до която може да го отведе науката, никога няма да разбере какво намира в природата онзи, който гледа с очите на духа
Рабиндранат Тагор

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3042734
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!