Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2006 19:43 - Писна ми!!!
Автор: radalia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1326 Коментари: 2 Гласове:
0



Следващите редове не са подходящи за хора, които вече ги е обзела еуфорията на утрешния ден. Сега ще се оплаквам... тук... защото няма къде другаде да намеря кладенеца, в който да викам ;)

Още сутринта станах с някакво абсолютно гадно усещане. Половин час по-късно получих първото потвърждение на интуицията си. Вчера, като последен работен ден за годината, трябваше се да оправят купища документи. Един подобаващо хлъзгав джоб беше в ръцете ми, знаех, че го предадох на когото трябва, но... тази сутрин беше изчезнал... тотално... а беше важен! Никъде не го открихме! След час случайни хора се обадиха, че са го намерили … на улицата! Благодарна съм им!!!
Сутринта станах твърде рано според разбиранията ми за почивен ден. Чакаше ме много работа… домашна. Започна се от смяната на изгоряла електрическа крушка, което от своя страна, доведе до подмяната на цялата фасунга. Справих се – не ми е за първи път. Ужасих се, когато към 1ч. на обяд ми съобщиха, че след 10 минути ще ми докарат 3 кубика дърва. Никого не можех да извикам. Запретнах ръкави и … сещате се. Днешната си фитнес тренировка не карах в прашната зала. Сигурно още щях да мъкна чували, ако не беше минал един ром с децата си. Предложиха си труда, спазарихме се лесно. Покрай чувалите с дърва, се разговорихме. Децата не ходели на училище. Обяснението беше, че там – в училище, имало наркомани, които пребили малките ромчета още през септември. И таткото ги спрял от училище… Така му помагали… и никой не им предлагал наркотици, и никой вече не ги пребивал. Но забелязах погледа на баткото (на около 12 години) да шари по лавиците с книги. Подарих му една от любимите си детски книжки – „Пипи Дългото чорапче”. Таткото забеляза Библията. Заговорихме се за религия. Оказа се, че всяка неделя води цялото си семейство на църква. Децата оставали в храма и на неделно училище…Отец Георги учил малкия да чете…Не искам да коментирам. В предните си постинги съм писала на тема „българско училище”. За съжаление, днешният ден с нищо не опроверга мнението ми.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ravia - Кое му е различното на утрешния ден?
30.12.2006 23:11
Кое прави утрешния ден различен? Всички днес са се втурнали като полудели да пазаруват за ядене. И какво? Ще се наядат и ще мрат ли??? Най-обикновен ден! Само си търсим повод да се напием и да се сбием. Ааааааа, европейци щели сме да ставаме! :)))
Аз отдавна съм си в Европа.Който не е ,да си събува цървулите и да влиза!
цитирай
2. radalia - Не съм съвсем съгласна с вас, мило семейство!
30.12.2006 23:18
Утрешният ден е уникален - последен от 2006-та. Някои го използват за равносметка... Например аз си бях обещала, че ще си намеря нова работа и го направих. Въпреки съзнанието, че губя нещо от себе си... Както и да е... всеки сам решава. Но неминуемо във всеки от нас има частица очакване. очакване за нещо ново и различно, копняно и желано... Да турим прах на старото и да посрещнем новото... разни такива неща.
За съжаление, има го и другото - "и да паднем, и да бием, пак ще се напием". Пак ще има ранени от фойерверки, катастрофи и т.н. Лошото е, че не мислим - както през утрешния ден, така и през всички останали дни в годината....
А иначе... днес дори хляб не ходих да купувам!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: radalia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3043463
Постинги: 634
Коментари: 6821
Гласове: 40450
Спечели и ти от своя блог!